Kecmanović u drugom kolu US opena: Naredni rival Miomira, Đokovića uspeo da saplete!
Miomir Kecmanović, Foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

atp

Kecmanović u drugom kolu US opena: Naredni rival Miomira, Đokovića uspeo da saplete!

Sjajan početak Srbina na grend slemu

Objavljeno:

Miomir Kecmanović i Jošihito Nišioka su odigrali sjajan meč na US openu, a završen je na najnepopularniji način, predajom Japanca u petom setu. Bukvalno zbog grčeva nije mogao da stoji na nogama i bacio je peškir pri rezultatu 7:6, 2:6, 5:7, 7:5, 1:0 za srpskog asa. Kecmanović se izvukao na čudesan način i spasio dve meč lopte u četvrtom setu i na kraju je prošao u drugo kolo gde će igrati protiv 18. nosioca Italijana Muzetija.

U prvom setu Kecmanović je konstantno vodio. Imao je i dva puta brejk viška, ali se uvek uporni Nišioka vraćao. Ušlo se u taj brejk, koji je Miomir odigrao bez greške i poveo 1:0 u setovima.

Lako je Japanac došao do poravnanja. Nije bilo nikakve drame u drugom delu meča. Uz dva brejka Nišioka je rešio ovaj 6:2.

Miomir Kecmanović
Miomir Kecmanovićfoto: JOHN ANGELILLO / UPI / Profimedia

Delovalo je da u trećem setu sve ide na vodenicu Kecmanovića. Vodio je 5:3 i servirao za set. A onda je usledio neverovatan pad u igri srpskog igrača. Nišioka je vezao šest gemova i od izgubljene situacije došao na ivicu da reši duel u svoju korist.

Dobio je treći set 7:5 i u četvrtom imao 2:0. Na 3:1 u četvrtom setu Kecmanović je spasio brejk loptu, poravnao je na 3:3, ali je u narednom gemu ponovo izgubio servis. Imao je Nišioka 5:4 i dva servisa za pobedu. U prvom slučaju je napravio duplu grešku, a u drugom je poslao forhen u aut.

Kecmanović je dobio krila, izjednačio na 5:5, a onda mu je iznervirani i umorni Japanac svojim greškama pomogao da poravna skor na 2:2.

Obojica su bili na izmaku snaga, a prvi je pao Japanac u drugom gemu odlučujućeg seta. Više nije mogao da stoji na nogama zbog grčeva. Dugo posle meča mu se ukazivala pomoć. Kecmanović mu je prišao, a posle nekoliko minuta napustio teren.

Naredni rival srpskom asu biće Italijan Lorenco Museti, koji je u četiri seta dobio Amerikanca Opelku, a koga Novak Đoković dobro sa obzirom da je najbolji tensier ikada poražen od Musetija u Monte Karlu.

Bonus video:

00:20

Melburn, Australijan open, navijači, tenis

Espreso / Sport klub / Prenela: I.K


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.